| Follow || Dashboard |
//bumblee bee ♥
Tiap hari sayangg ^^
Wednesday, 5 June 2013 | 07:55 | 0 Saranghae Talking ♥
Assalamualaikum ! Chak ! Hye guys . Lama dah kita tak update blog kita . Berhabuk nmpk nye nie . *Ashum ! *bersin pulokk . hihi . How do you do ? Okay lah okay lah . Straight to the point k . Ade sorang mamat nie . Dia curik hati aku dh bertahun lama nya . *Cewah ! dari aku sekolah rendah sampai laa nie hati aku dia tak pulang kan taw . hahaha



Haa . Tuh lah dia mamat yang curik hati aku . Hihi . OMG ! Gemuknya aku . Haha . Abaikan kegemukkan aku tuh . Btw , aku sangat sayang kan dia . Bayang kan 8tahun aku dgn dia . Kalau aku kawin anak dh 2 org agak nya . Haha *Gurau . Dia lah penguat aku selain mak ayah aku . Dia lah bodyguard , dia lah kawan , dia lah lawan . dia lah musuh , dia lah sayang . Semuanya dia . Ya Allah ! Aku berharap jodoh aku dgn dia berkekalan . Amin ! Dear readers , doakan lah hubungan kami berkekalan k .


Sudah baca ? Jangan Lupa LIKE ok >.<

Beautiful day for Me ツ
Friday, 7 December 2012 | 05:32 | 0 Saranghae Talking ♥
Hye ! Assalamualaikum readers . Thanks again sbb masih ade lagii yg sudi bce entry wanie . Firstly , wanie nak jerit dulu *ARGGGGGHHH ! . I'm so happy today . Aku nak share something yang sweet for me . Hee :D




Ala , malu pulakk nak mulakan cerita nie *tersengih2 :D . Oke2 aku ceritakan . Sebenarnya lagii 2 harii je lagii nie aku nak smbg blaja dh . So , dlm mase yg singkat nie aku nak sangat dia spend time untuk aku (capital S) . Tadi tiba2 dia tny ble kte nak jmp niee . So aku jwp lah , yg aku tak kesah . anytime jee . Then , aku fikir2 kan aku nak jmp harini tapi fikirkan diaa pulak yg tak sehat . Dia pulakk oke jee . Dgn sakit2 pun dia ttp nak jmp aku . tapii yg best nye , you know what aku amik dia kat ruma then bwk dia jalan2 sebab dia tak larat nak kua bwk mtoe . (dia lelaki pertama yg aku bwk naik kete) . Kesian sangat kt dia . Terbatuk2 ! Tapii best sgt even dia tak sehat dia bole gelak2 even gelak dia mcm JOHAN , sakat menyakat dan we're singing together taw . Hehe . 

Now bab yg paling special (!) 

Mase tgh tgu trafic light turn to hijau , aku habes kan air Redbull aku . Dh habes air tuh aku buang lah tin tuh . Teringat pulakk dlm kete aku ade mineral water . Aku pun tgk blkg nmpk air tuh , then nak capai lah air tuh . Dlm mase nak capai tuh dia pun nak amik air tuh . So terpegang tgn dia *kite org tergelak . Alolo . Sweet gitu >____< Hee . Sampai la nie aku masih teringat2 saat tadi tuh . Btw , thanks b because you had spend time for me . I'm so happy ! Terubat rindu aku . Dlm beberapa jam je dh terciptanya detik yg buat aku tak boleh lupakan . Kenangan Terindah !

So , aku dh pun share cerita aku . Next time kalau ade lagi cerita yg menarik , akan aku kongsi dgn semua . Hihi . Thanks guys sbb spending your time reading my story :) Okee lah smpi sini jela cerita aku dgn dia . Hee , Take care alls and Bubye . Salam :)


Sudah baca ? Jangan Lupa LIKE ok >.<

Jatuh hati
Friday, 23 November 2012 | 01:16 | 0 Saranghae Talking ♥

Hye , Assalamualaikum readers :) Bersyukur kepada Allah sebab aku masih lagii hidup harini . Hee . Lama jugak aku tak update blog . *kenapa ? Sebab wanie punya lappy rosak . Now , it's okay . Btw , semua readers yg tgh membaca nie sihat tak ? Harap2 sihat lah hendaknya kan . 

Wanie happy harini sbb lagi beberapa hari jee kawan baik wanie akan tamat kontrak dgn PLKN . Rindu dia sesangat taw . Harap2 dia tak lupakan aku kat sini . Actually , wanie nak ceritakan pasal someone yg wanie suka nie . #nama rahsia . Hmm . Sblm wanie knl dia , wanie penah dgr nama dia katt sekolah dulu tapi tak kenal org nya . Then , dpt tahu dia pulak couple dgn kawan wanie . Wanie tak kesah lah . But ade beberapa bulan lepas wanie pegi main Ice Skating kat Sunway Pyramid . Then , tgh syok2 main ice skate wanie terpandang kat atas . Nampak pulakk dia . *berkata dalam hati , budak nie mcm aku knl . Okayy , tape lah . Wanie pun abaikan jee psl dia . Then bila kwn wanie ajak duduk , tiba2 wanie nmpk dia dgn kwn wanie . Aikk ! Wanie pun pelik kejap . Mcm mana si kawan wanie nie bole kenal dgn dia . Wanie pun tnye lah kwn wanie nie . Dia kate tuh pakwe dia . *What !! Her boyfriend ??? . Oh my ! Terkejut taw . Then kte org pun g lepak , makan sesama . #segan ! . So , mase kteorg nak balik kawan wanie story lah pasal pkwe dia niee bla bla bla . *A few day dah balik melaka . Adalah satu harini wanie online , tiba2 pakwe dia tegur . Dia story lah yg dia dh putus dgn kwn wanie . Sblm dia bgtahu wanie mmg dh tahu . Tape lah . Layankan jee . The next day later , dia chat wanie mnx no phone . Wanie tak kesah , wanie bg lah sbb wanie knl dia . So we go on otp pulak . Everyday texting , kadang2 Whassap . Lama2 wanie rapat dgn dia , wanie suka pulak dgn dia . Dia pun penah jugak ckp rindu wanie , iloveyou . Tapii wanie taktahu lah dia btl2 ikhlas atau tak . Wanie malu nak bgtahu dia yg wanie sukakan dia . Apa patot wanie buatt ?? Anyone tolong lah wanie :)



Nak tahu story selanjutnya ? Nantikan wanie update lagi . .  Take care u'olls . Bye , Salam sayang Wanie .


Sudah baca ? Jangan Lupa LIKE ok >.<

Teringin nak bertudung -_-
Sunday, 14 October 2012 | 06:52 | 0 Saranghae Talking ♥


Assalamualaikum . . .

Hye semua ! Lamanya tak update blog . Berhabuk dah taw . *tiup2 dan lap . Hihi :D Blog HOME pun dh pelik skrg . Al-maklum lah , Facebook pun dh berwajah baru Blog pun nak jugakk lettuw . Hee . Pening jugakk bila mula-mula wanie bukak blog tadii . Hee . Ape ponn tak bolehh kan -_- Hmm . Heyy guys ! Nampak gambar yang kat atas tuh ? Cer teka agak-agak sapa tuh ? Kalau betul wanie bg choki-choki . *tipu jee . Tuh wanie lah . Sape lagii kan . Act kan , wanie teringin nak bertudung but i need support (!) InsyaAllah wanie akan bertudung one fine day nanti . If you guys perasan lah kan , wanie nampak comel lah pulakk kan ? Hee *Perasan kejap . Honestly , wanie rase selesa pulak bertudung dan suka tgk org bertudung niee . Nampak ayu pluss sweet kan ? Lebih sopan lah org kate . Haa . Cenggitu lah kan . Ramai dah kawan-kawan wanie yg bertudung . Alhamdulillah , semuanya dah berubah :) Just satu jee wish wanie , 
harap-harap korang semua mendoakan yang terbaik buatt wanie :) Last from me , I love you alls . Byeee :)


Sudah baca ? Jangan Lupa LIKE ok >.<

Dear C R U S H ϟ
Tuesday, 17 July 2012 | 07:21 | 0 Saranghae Talking ♥

Assalamualaikum . Hye ! Lamenye tak update blog . Mesti miss wanie kan ? Hee :D Wanie busy lah now sebab dh mula kerja . Carik duitt poket untuk sementara nak sambungg belajar nie . Act , banyak story nak share nie . Tapii , yang penting , cer tgk gambar kat atas nie ^^ . Awesome ! He's my CRUSH . Malu nye gambar kita dia edit dalam diam taw . *ohh , so sweet :) . Tak ku sangka ta ku duga taw >.< Terkejut taw semalam tiba-2 dia bagi gambar nie . Wow ! Mmg kejap2 aku tgokk . Hihi ,. Aduh ! yangg aku nak marahnye kenapa dia curik hati aku ? Puas dulu aku buangg kunci hati aku jauh2 , lastly ade orang pulakk jumpa . Kan dah terbukak hati aku . Ayok ! Wanie taktahu . Haa . Kan wanie dah sayangg awak . Fuhh ! Lama jugakk aku single , Dah dua tahun aku putus dgn ex , menyolo sampai la nie . Amboii ! Lama kan . Hmm , now dh ade pulakk crush ! Tapi aku takut kalau aku bertepuk sebelah tangan :/ . "Hmm . Tape , tawakal jela wanie . Klu dia untuk aku sure dia terima aku" *bercakap dalam hati . Andai ada jodoh tak kemana . Awak , saya nak cakap nie . Saya sayangg awak ! Tapi percayakah dia aku sayangg dia ? Hmm . Tape , asalkan aku dh bagitahu . *kalau dia tahu ape aku cakap nie mesti malu aku nie . Huhu . Kalau boleh aku tak melepas lagii . 

"Perempuan kalau lepas break , hati dia memang tertutup rapat . Tapi buka dikunci , hanya lelaki yang pandai membukanya sahaja akan dapat dia . #Take a note boys ! " 


Sudah baca ? Jangan Lupa LIKE ok >.<

Mengejar cita-cita demi Masa depan :)
Monday, 4 June 2012 | 06:49 | 0 Saranghae Talking ♥


#Assalamualaikum semua :)

Hye semua , how are you ? Hope semua nya sehat2 , montel2 dan molek2 belaka yea . Hihi . Lama dah tak update blog rasenye . Dlm sebulan kott ^^ #Rindu blog comel aku nie . *comel ke ? Haha . Mana aku menghilang ? * eleh mcm lah ade yg heboh tanya aku kan . Whatever pun lah kan , act aku nak share kegembiraan aku sikit katt korang yang baca nie . Apa dia ?? Sebenarnya , aku dapat sambungg belajar . Dimana ? Di Kolej PTPL , Seremban . Jauh kan , kan ? Haha . Aku dapat jugakk capai hajat aku untuk jadi seorang yg berjaya mcm org yg berjaya kat luar sana . One fine day , aku akan dapat balas jasa mama dan ayah aku . Aku nak buktikan kat mereka bahawa susah senang dorang besarkan aku akhirnya tak sia-sia . Aku nak dorang gembira , bangga akan kejayaan aku . Dalam kegembiraan aku nie jugakk , aku sangatt terasa hati sikit sebab kata-kata dia buat aku touching . Dia kata "kalau aku jodoh dia , dia takkan tolak . Dia bagi aku pegi sejauh mana aku nak , kalau aku jodoh dia . Aku tetap dgn dia" . Haha . Tape , aku redha je . Btw , aku bangga jugak dgn si dia sebab dia kata dia nak buktikan dgn ayah dia yang dia pun bole berjaya mcm ayah dia . Aku bangga dia dh berubah :)) Bagus ! Good job sayangg . Back to my happiness , aku happy jugakk sebab ramai kawan-2 aku yang dah masuk form 6 , kolej and U . Jealous pun ada jugakk , sbb aku je belum sambungg . But , my In-take bulan Oktober . Sabar wanie ! Your turn will be next . Before aku tinggalkan orang-2 yang Tersayang aku semua , aku nak jumpa dorang dan enjoy samasama :) Boleh kan kawan ?? Hopefully ! Hmm . Semua yang baca entry aku nie , boleh aku buat permintaan ?? Doakan kejayaan aku , doa kan aku semoga panjang umur dan tidak tersalah pilih kawan .Thanks kpd yang sudi mendoakan aku . Hihi . Aku jugakk akan doakan kawan2 aku utk berjaya :)) Okee lah sampai sini saja story aku . Nanti ada entry baru aku akan share dgn semua . Taking care , Kbaii :))



Sudah baca ? Jangan Lupa LIKE ok >.<

K A W A N
Sunday, 6 May 2012 | 07:08 | 0 Saranghae Talking ♥
Assalamulaikum ,
Heyy , wassup guys ?! Apa buatt ? Sehatt ? Hee . Harini , kita ada benda nak cerita nie pasal seorang kawan . Semua orangg ada Kawan Baik , kan ? Yess , Wanie pun ada jugakk . Ingatt korang jea . Nampak katt bawah tuh (!) Dia aku punya . Siapa berani , rampas lah tengokk . Hihi . Aku sayangg sangatt kat dia . Kami macam kembar kan . Dia kakak , wanie adik because i'm too short than her :-( . Haha . Ketinggian bukan penghalang untuk kami berkawan . Baju kitorang sama , so jangan lah jealous . Dia ta macam kawan-2 wanie yang lain . Dia memahami , banyak benda sama kami suka senang cerita , ade chemistry lah tuh yang wanie sayangg dia . Aku senang dgn dia . Kitorang satu sekolah 5 tahun , tapii baru tahun lepas mula rapat dgn dia . Serious , dia yang aku ada . Aku hargai dia as my bestfriend .


She is the bestfriend that i ever have :)


Comel kan ? Jyeah -,- kami mmg comel :)



Jar of Hearts .
Fazliana ! Aku nak kau tahu aku berkawan dengan kau bukan disebabkan paras rupa kau . TAPI Aku kawan dgn kau atas kefahaman , persamaan , keserasian , keistimewaan , hati budi kau pada aku . Aku janji , aku takkan buatt kau kecewa , terluka ataupun kecik hati dgn tingkah laku aku . Fazliana , Aku terima kau seadanya kau , mahupun siapa kau . Aku harap persahabatan kita kekal sampai bilabila :)

#Btw , Hargai lah rakan anda dgn seadanya dia . Bukan berkawan dari segi kekayaan atau paras rupa . 


Sudah baca ? Jangan Lupa LIKE ok >.<


Older Post
♥ Disclaimer ♥


U WANT TO KNOW WHO I AM ?
♥NUR SYAZWANI BTE ABD AZIZ♥
♥SWEET EIGHTTEEN♥
♥6 APRIL 1994♥
♥ STAY IN MALACCA♥
*Hello guys.You're now visiting http://waniegemuk.blogspot.com/ official blog website.I hope you enjoy reading it.Hate Copycate..That would be much appreciates.No harsh words are using in this blog.If you want to steal ? Get away.Do follow me okay.


♥ My Heart ,My Soul ♥


♥▲ LΣ SUPΣRDUPΣR ▲♥


♥ My Wishes ♥

Own Lappy
Adik angkat AWESOME
Lulus SPM
Sambung belajar
Blackberry Torch
NIKON
Motor LC

♥ Jom LIKE ♥


♥ Tagboard ♥


♥ Jom VOTE ♥



♥ Credits ♥

Skin By //SuhailaRoslan



K A W A N
Sunday, 6 May 2012 | 07:08 | 0 Talking ♥
Assalamulaikum ,
Heyy , wassup guys ?! Apa buatt ? Sehatt ? Hee . Harini , kita ada benda nak cerita nie pasal seorang kawan . Semua orangg ada Kawan Baik , kan ? Yess , Wanie pun ada jugakk . Ingatt korang jea . Nampak katt bawah tuh (!) Dia aku punya . Siapa berani , rampas lah tengokk . Hihi . Aku sayangg sangatt kat dia . Kami macam kembar kan . Dia kakak , wanie adik because i'm too short than her :-( . Haha . Ketinggian bukan penghalang untuk kami berkawan . Baju kitorang sama , so jangan lah jealous . Dia ta macam kawan-2 wanie yang lain . Dia memahami , banyak benda sama kami suka senang cerita , ade chemistry lah tuh yang wanie sayangg dia . Aku senang dgn dia . Kitorang satu sekolah 5 tahun , tapii baru tahun lepas mula rapat dgn dia . Serious , dia yang aku ada . Aku hargai dia as my bestfriend .


She is the bestfriend that i ever have :)


Comel kan ? Jyeah -,- kami mmg comel :)



Jar of Hearts .
Fazliana ! Aku nak kau tahu aku berkawan dengan kau bukan disebabkan paras rupa kau . TAPI Aku kawan dgn kau atas kefahaman , persamaan , keserasian , keistimewaan , hati budi kau pada aku . Aku janji , aku takkan buatt kau kecewa , terluka ataupun kecik hati dgn tingkah laku aku . Fazliana , Aku terima kau seadanya kau , mahupun siapa kau . Aku harap persahabatan kita kekal sampai bilabila :)

#Btw , Hargai lah rakan anda dgn seadanya dia . Bukan berkawan dari segi kekayaan atau paras rupa . 

Older Post
Photobucket">